TUOMARIT

Englannista kutsutut tuomarit ovat:
  • Marion Withers (Kennel Stanydale) , nartut 
  • Jane Edwards (Kennel Castlerose) , pennut ja urokset
  • Barbara Thornley (Kennel Felthorn) SohvaChampion, varalla erikoisnäyttelyyn

Loppukilpailut:
  • Marion Withers, paras narttu, paras veteraani, Best In Show
  • Jane Edwards, paras pentu, paras uros, kasvattaja- ja jälkeläisluokka
  • "Paras ilme" -kilpailuun valitsevat tuomarit omista arvosteluluokistaan mielestään parhaan koiran.

 

Tuomariesittelyt


Marion Withers, Kennel Stanydale

Kasvoin shetlanninlammaskoiran kanssa ja aloin käymään näyttelyissä ja kasvattamaan niitä kennelnimellä Stanydale vuonna 1979 yhteisomistuksessa äitini kanssa. Menestys on ollut vaatimatonta. Olemme kasvattaneet yhden muotovalion ja saavuttaneet useita mainintoja jalostuskirjaan viime vuosina. Viimeisin näyttelykoirani on 3,5 vuotias trikkiuros, juniorivoittaja Stanydale Shot In The Dark, joka on voittanut yhden sertifikaatin ja viisi varasertifikaattia. Olen esittänyt myös hänen tytärtään, joka on jo voittanut paljon pentuluokissa.

Tuomaroin ensimmäistä kertaa vuonna 1984 ja siitä lähtien olen arvostellut shelttejä ja vaihtelevasti muita ryhmiä, enimmäkseen pastoral-, working- ja utility ryhmiä (huom. Englannin ryhmäjaot ovat erilaiset kuin FCI:n ryhmät). Palkitsin ensimmäisen kerran shelttejä sertifikaatilla (CC) vuonna 2001 ja olen myös arvostellut valiotasolla Euroopassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Vuonna 2018 sain kunnian arvostella shelttejä Crufts:ssa.

Olin paikallisen koirayhdistyksen toimikunnassa yli 20 vuotta, sekä sihteerinä Englannin shetlanninlammaskoira yhdistyksen (ESSC) Itä-Englannin alaosastossa. Pääyhdistyksessä olen ollut vuodesta 1997 lähtien, ensiksi rahastonhoitajana ja viime aikoina varapuheenjohtajana. Olen luennoitsija ja asiantuntija yhdistyksen tuomarikoulutusohjelmassa.

Olen kiinnostunut terveysasioista ja toimin Englannin Kennel Clubissa rotujen terveystyöryhmässä shetlanninlammaskoirien edustajana, sekä rahastonhoitajana paimenkoirien terveyssäätiössä, joka edistää terveystutkimuksia ja tutkii rotuja pastoral-ryhmässä.

Olen hyvin ilahtunut antamastanne mahdollisuudesta arvostella shetlanninlammaskoirien erikoisnäyttelyssä Suomessa tänä kesänä, odotan tapaamistamme innolla.



Jane Edwards, Kennel Castlerose

Kiitos että kutsuitte minut arvostelemaan kaunista rotuamme Suomeen. Minulle oli kunnia ottaa kutsu vastaan. Olen ollut viimeksi arvostelemassa Suomessa vuonna 2013 ja odotan innolla paluuta. Minua on pyydetty puhumaan ja esittämään eri tekniikoita koiran laittamisessa näyttelykuntoon ja
odotan tapaamistanne näyttelyn jälkeen seuraavana päivänä koulutuksessa. Minua on myös pyydetty kertomaan hieman itsestäni, joten tässä sitä tulee !

Olen kotoisin Etelä-Walesista. Vanhemmillani oli terrierejä, joten kasvoin ensiksi karkeakarvaisen
kettuterrierin ja sitten skotlanninterrierin kanssa.

Menin mieheni Johnin kanssa naimisiin 40 vuotta sitten ja vain kaksi viikkoa myöhemmin meille tuli löytökoira bordercollie, josta tuli hyvin merkittävä osa meidän elämäämme useiksi vuosiksi. Kun hän sitten lähti sateenkaarisillalle päätimme ottaa ensimmäisen shelttimme ja siitä alkoi Castlerose- kennelin tarina noin yli 20-vuotta sitten. Päätimme, että kennelnimemme pitäisi olla “Castlerose”, koska olemme kiinnostuneita Britannian kanavista, vesiteistä ja kanavaveneilystä. Rakastan myös
maalata ruusuja ja linnoja.

Kaikki nykyiset narttumme polveutuvat kahdesta kantanartusta, jotka onneksemme saimme Mary
Gatheralta (Herds Kennel), soopelivalkoinen Herds Highland Park at Castlerose ja bluemerle, josta
teimme valion – Ch Herds Is Happiness. Hänen jälkeläisensä ensimmäisestä pentueesta on hyvin tuntemamme bluemerle uros Ch Joliet Jake of Castlerose JW ShCM, joka osoitti jalostusarvonsa
olemalla isänä valiolle Ch Myndoc On A Mission. Olemme vakiinnuttaneet menestyksekkään blue
merle linjamme valionartustamme. Tällä hetkellä meillä on tyttärentytär C. Blithe Spirit JW ShCM,
tytär neljännessä polvessa C. Madame Arcati JW ja C. Leap Of Faith sekä poika neljännessä
polvessa C. Spiritmaster JW, jolla on yksi sertifikaatti ja viisi varasertifikaattia meriitteinä, ja tricolor C. Star Turn JW,RCC. Lisäksi meillä on soopelivalkoinen narttu C. Bush Baby JW (kuudennessa
polvessa meidän soopelivalkoisesta linjasta), joka on tehnyt hyvin lupaavan tyttären, C. Babushka
(isänä C. Star Turn).

Tällä hetkellä meillä on kolme jalostusurosta – C. Spiritmaster JW ShCM (bluemerle), C. Talk Of The Devil (tricolor) ja C. Star Turn JW, RCC (tricolor).

Harrastamme näyttelyiden lisäksi agilityä ja perustottelevaisuutta. Useimmat koiristamme ovat myös
pätevöityneitä kaverikoiria ja käyvät Johnin kanssa säännöllisesti vierailulla paikallisessa vanhainkodissa.

Olen ollut myös aktiivinen johtokunnan jäsen SSCNW (Shetland Sheepdog Club of North Wales)
monien vuosien ajan ja ylläpidän heidän kotisivujaan.

Minulla on ollut etuoikeus arvostella useissa erikoisnäyttelyissä (mukaan lukien Englannin
shetlanninlammaskoira yhdistyksen) ja arvostelen rotua nykyään valiotason näyttelyissä. Ulkomailla
olen arvostellut shelttejä Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Venäjällä.

Odotan innolla tapaavani teitä.



Barbara Thornley, Kennel Felthorn

Hankimme ensimmäisen shelttimme vuonna 1962 ja vuotta myöhemmin saimme kennelnimen Felthorn yhdessä mieheni kanssa. Ensimmäinen shelttipentueemme syntyi vuonna 1964. Siitä lähtien olemme kasvattaneet kymmenen Britannian muotovaliota, kaikissa kolmessa päävärissä, kaksi Australian muotovaliota, yhden Etelä-Afrikan muotovalion ja seitsemän kansainvälistä muotovaliota. Olemme kasvattaneet neljä sukupolvea bluemerle narttuja muotovalioiksi.

Olin ensimmäistä kertaa shelttituomarina vuonna 1970, siitä lähtien olen arvostellut rotua Norjassa, Ruotsissa, Suomessa (1993, 2001 Turku Top Dog ja 2013), Venäjällä, Tanskassa, Hollannissa, Luxemburgissa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Itävallassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Yhdysvalloissa. Englannin näyttelyissä olen arvostellut open show tasolla pitkäkarvaisia collieita, sileäkarvaisia collieita, partacollieita, bordercollieita, belgianpaimenkoiria ja pastoral-ryhmää. Olen myös arvostellut sheltit Crufts:ssa vuonna 1995.

Toimin luennoitsijana Englannin shetlanninlammaskoirayhdistyksen näyttelytuomareiden koulutusohjelmassa. Luennoin rotumääritelmästä, rakenteesta, liikkeistä ja arvostelumenetelmistä. Olen myös luennoinnut shetlanninlammaskoirasta muille rotuyhdistyksille kuten myös Englannin Kennel Clubin näyttelytuomareiden kehitysohjelmassa. Olen myös ollut luennoimassa rotumääritelmästä Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Ranskassa.

Kirjoitin käsikirjoituksen äskettäin ilmestyneelle, Englannin
shetlanninlammaskoirayhdistyksen, rotumääritelmästä kertovalle DVD:lle
sekä johdin tuotantoryhmää.

Toimin arvioijana Englannin shetlanninlammaskoirayhdistyksen tuomarikoulutusohjelmassa. Olen Kennel Clubin hyväksymä rodun näyttelytuomareiden arvioija. Toimin shetlanninlammaskoirien edustajana Kennel Clubin rotuneuvostossa. Minut hyväksyttiin Englannin Kennel Clubin
täysjäseneksi vuonna 1991. Olen täysin sitoutunut shetlanninlammaskoirien tulevaisuuteen ja omistan suuren osan ajastani oikean rotutyypin edistämiseen ja ylläpitämiseen sekä Britanniassa että ulkomailla. Esitelmöin yhdessä mieheni kanssa (joka on Englannin shetlanninlammaskoirayhdistyksen puheenjohtaja) Englannin Kennel Clubin järjestämässä International Conference 2000 tapahtumassa eroavaisuuksista jenkkityypin sheltin ja brittityypin (rodun alkuperämaa) välillä.